Регистрация
Добре дошъл или пък не !
21 август, 2013

Фирмени Каталози Лога

Това е актуален списък с български бизнес каталози, в тях можете да добавите своята фирма, като голяма част предлагат и линк към фирмения Ви сайт.

Разликата между бизнес каталозите и директориите, е че голяма част от каталозите изискват специфична информация като ЕИК / МОЛ и съответно в тях могат да се добавят само фирми, а в директориите сайтове. В по-голямата част от каталозите след добавяне има проверка от администратор за достоверност на информацията. Тези два факта правят бизнес каталозите много по-авторитет източник от директориите и линка от тях си струва. Освен линка, който получавате бизнес каталозите са идеално място за оптимизация за локалното търсене позволявайки ви да си добавите трите основни фактора за класиране ( Име на фирмата, адрес и телефон ).Прочети нататък …

1 юли, 2013

Това е списък със сайтове за обяви, в който са събрани онези сайтове, които позволяват при публикуване на обява да получите обратна връзка към сайта си. Добавена и втора част със сайтове за обяви НЕдаващи линк. Този списък подобно на другите два се използва активно, което е предпоставка за неговата актуалност.

Ако смятате, че сме пропуснали някой сайт за обяви даващ линк, който заслужава да бъде в списъка, можете да направите предложение за него от формата ДОБАВИ САЙТ.

Списъка може да бъде подреждан според различните показатели, а от инструмента за сравнение на списъци, бихте могли да проверите кои сайтове за обяви липсват във списъците с които вие разполагате.

Значение на съкращенията използвани в таблицата :

 • Ind = Indexed ( брой индексирани страници в google )
 • Backlinks = Брой обратни връзки, показателя се взема от SEOMOZ
 • PR = PageRank ( показател на google )
 • DA = Domain Authority ( показател взет от SEOMOZ)
 • Do follow / No follow = вид на обратната връзка, която дава сайта за обяви. Проверяван е ръчно, при въвеждането на сайта за обяви в базата данни.
Всички от посочените показатели се актуализират автоматично на интервал от 11 дена.Прочети нататък …

1 август, 2012

На 1 Август събрахме 50 сайта тип blogtronix и това е списъка с тях. Всички предлагат добавяне на rss feed, вие си решавате как точно да ги използвате.

Ето и няколко препоръчки когато си правите профили :

 • Ако ви се занимава използвайте различни потребителски имена, малко вероятно е да ви изтрият профила, но всички изглежда една идея по натурално, ако въобще има нещо подобно в този тип сайтове.
 • Слагайте някакъв аватар, драснете нещо в bio, така има шанс повече хора да ви последват, така профила ви ще изглежда по-нормален.

Следващите няколко съвета са с цел по-добро вътрешно линкване на профила ви :

 • Слагайте тагове в профилната си информация, дори да са еднакви навсякъде;
 • Следвайте максимално много хора, но избягвайте админите;
 • Ако има групи, а масово има такива, следвайте колко се може повече. От страницата на групата има линк към всеки един потребител;
 • Използвайте hashtags ( #summer примерно ) в това, което публикувате – създава допълнителни страници, които също се индексират;
 • Когато си настроите всички щуротии, пуснете някой безобиден статус, но не през rss, а директно в сайта. Най-често новите статуси излизат на началната и с малко късмет профила ви ще бъде бързо индексиран;Прочети нататък …

1 юни, 2012

Това е списък със директории за сайтове. Този списък подобно на другите два се използва активно, което е предпоставка за неговата актуалност.

Ако смятате, че сме пропуснали някоя директория за сайтове, която заслужава да бъде в списъка, можете да направите предложение за нея от формата ДОБАВИ САЙТ.

Значение на съответните съкращения :

 • Do follow / No follow = вид на обратната връзка, която дава сайта за обяви. Проверяван е ръчно, при въвеждането на сайта за обяви в базата данни.
 • Backlinks = Брой обратни връзки, показателя се взема от SEOMOZ
 • PR = PageRank ( показател на google )
 • Ind = Indexed ( брой индексирани страници в google )
 • DA = Domain Authority ( показател взет от SEOMOZ)
P.S. Можете да намерите списък с избрани директории за сайтове в самата система. Списъците и тук и там могат да бъдат подреждани по различните показатели, а от инструмента за сравнение на списъци, бихте могли да проверите кои директории за сайтове липсват във списъците които вие имате.
Всички тези показатели се обновяват автоматично на всеки 11 дена.Прочети нататък …

1 юни, 2012

Българските Bookmarking сайтовеТук можете да видите огромен списък с български социални (bookmark) сайтове. Голяма част от списъка се използва всекидневно, което гарантира постоянното му обновяване. При наличие на проблем с някои от сайтове му се дава пробен период от около месец, за да се оправи всички, след което бива премахнат от списъка.

Ако смятате, че сме пропуснали някоя българска социална мрежа, която заслужава да бъде в списъка, можете да направите предложение за нея от формата ДОБАВИ САЙТ.

Значение на съответните съкращения :

 • DA = Domain Authority ( показател взет от SEOMOZ)
 • Ind = Indexed ( брой индексирани страници в google )
 • PR = PageRank ( показател на google )
 • Backlinks = Брой обратни връзки, показателя се взема от SEOMOZ
 • Do follow / No follow = вид на обратната връзка, която дава социалната мрежа. Проверяван е ръчно, при въвеждането на социалната мрежа в базата данни.
Всички показатели се обновяват автоматично в рамките на 11 дена.
P.S. В системата можете да намерите списък с избрани социални мрежи, като има възможност за подреждане по всички критерии, а от инструмента за сравнение на списъци, бихте могли да проверите кои социалки липсват във вашите списъци.Прочети нататък …

Страница 1 от 212